Välkommen!

På Simbadets camping finns det 45 el-platser, och några tältplatser. Campingen i Österbybruk vänder sig i första hand till dig, 50+ som vill komma iväg med husbil eller husvagn, över helgen för att få lugn och ro. Hämta andan, helt enkelt.

Här är det stillsamma sommarkvällar. I väntan på att grillen blir varm, med något gott i glaset finns här precis vad du önskar. Med cykel så tar du dig lätt till centrum, där det bland annat finns två livsmedelsbutiker, som är Postombud respektive Systembolagsombud. Ett välrenommerat hembageri ligger vid torget. Färska frallor till frukost är alltid njutbart.

Svensk industri- och kulturhistoria väntar på dig på herrgårdsområdet, där du kan få uppleva hur Sveriges järntillverkning lade grunden till landets välfärd.

Guidade bruksvandringar kanske är något för dig som gillar historia? Dessutom erbjuds spökvandring i herrgården för spänning och örtagårdsvandringar i Orangeriträdgårdens lummiga värld. På området finns också konsthantverk, utställningar, teater, antikaffär och auktioner. Upplandsleden passerar Stordammen, så skog, natur och djurliv finns precis om hörnet.

På campingen så erbjuder vi glass, kaffe och lättare förtäring om du blir sugen. Närheten till centrum och herrgårdsområdet, gör att du kan stilla hungern på Stallcaféet eller Wärdshuset GammelTammen. Vid centrum finns det andra bra matställen. Ett rikt utbud av evenemang erbjuds under helgerna och gör det värt att ha Österbybruk som ett återkommande besöksmål hela säsongen.

Österbybruk ligger i hjärtat av Vallonbruken, den svenska industrialismens vagga. Där satte vi Sverige på världskartan, med att bryta malm, tillverka och exportera stångjärn. Österby Simbadsförening bildades 1992 för att bevara Simbadet, som en mötesplats, som det varit i århundraden, för fritid, rekreation och avkoppling.